10.04.2012
Arkiaktiivisuutta mittaamalla voidaan tehdä ihmiset tietoisiksi päivittäisen liikunnan määrästä

Pekka Siirtola esitteli kännykkäsoftaansa arkiaktiivisuuden mittaamiseen kansainvälisessä konferenssissa 3rd International Symposium on Ambient Intelligence Salamancassa Espanjassa.

Arkiaktiivisuutta mittaamalla voidaan tehdä ihmiset tietoisiksi päivittäisen liikunnan määrästä. Tässä artikkelissa arkiaktiivisuutta on mitattu tunnistamalla ihmisten aktiviteetit älypuhelimen kiihtyvyysantureita hyödyntäen. Esitelty menetelmä on riippumaton sekä käyttäjästä että puhelimen asennosta. Artikkelissa on osoitettu, että viisi perusaktiviteettia voidaan tunnistaa erittäin tarkasti kehitettyjä koneoppimismenetelmiä käyttäen. Artikkelin tulosten pohjalta on tehty mobiilisovellus Symbian^3 käyttöjärjestelmän puhelimille.

Siirtola P&  Röning J (2012) User ­independent human activity recognition using  a mobile phone: Offline recognition vs. real­time on device recognition. In: Dis­tributed Computing and Artificial Intelligence, volume 151 of Advances in Intelli­gent and Soft Computing, pp. 617--627. Springer Berlin / Heidelberg.

http://www.springerlink.com/content/7j24428561q5r818/

Lisätiedot: pekka.siirtola(at)ee.oulu.fi

 
 
  
 
Vipuvoimaa EUltaTEKESOpetus- ja kulttuuriministeriöEuroopan sosiaalirahastoEuroopan aluekehitysrahastoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus