11.06.2013
Oulun 13–19-vuotiaille tarkoitettu liikunnallisen tekemisen Kesä-action pyörähtää käyntiin 24.6.

Action-liikunta on Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden ja Virpiniemen liikuntaopiston järjestämää ohjattua, maksutonta, monipuolista ja eri puolilla kaupunkia tapahtuvaa liikuntaa 13–19-vuotiaille. MOPOTuning-hanke on toiminut toimintamallin kehitystyön koordinoijana ja asiantuntijaryhmän kokoajana.

Noin 1600 nuorta vastasi syksyllä 2012 kyselyyn, jossa kartoitettiin vastaajien toiveita liikunnallisen tekemisen suhteen niin kesällä kuin talvellakin. Kesä-action on Oulun kaupungin ja yhteistyökumppaneiden vastaus esitettyihin toiveisiin.

Toimintaa järjestetään 24.6.–19.7. välisenä aikana maanantaista perjantaihin kello 12–18 ympäri Oulua: Nallikarin (ma, ke) ja Tuiran (ti) uimarannoilla, Kaakkurin koulun kentillä (to) ja Värtön rannassa (pe). Kiimingin suunnalta toimintaa löytyy lukiolta (ma) ja kirkonrannasta (ti), Jäälin montulta (ke) ja Jäälin kentältä (to) sekä Laivakankaan koululta (pe). Haukiputaan kaupunginosa tarjoaa actionia Länsituulen (ma, pe) ja Kellon koululla (to) sekä Vanskun (ti) ja Kiviniemen (ke) rannoilla.

Liikuntapaikkojen ohjaajina toimivat nuoret, jotka ovat oppisopimuksella liikuntaneuvojiksi opiskelevia tai kesätyöseteleillä palkattuja liikuntatutoreita. Ohjaajat löytyvät liikuntapaikoilta puettuina Action-ohjaaja -liiveihin.

Liikunnallisen tekemisen on tarkoitus olla rentoa ja iloista. Kaikilla liikuntapaikoilla on varusteet seuraaviin lajeihin: footbag, jalkapallo, frisbee, mölkky, jenkkifutis, petankki ja kroketti. Muita mahdollisia lajeja toimintapaikan ympäristöstä riippuen voivat olla beach volley, pesäpallo, koripallo ja sulkapallo.

Lisätietoja

Oulun kaupungin liikuntapalvelut Marko Savolainen, p. 044 703 8015
Oulun kaupungin nuorisopalvelut Nina Granat, p. 044 703 8291

http://www.ouka.fi/action

 
 
  
 
Vipuvoimaa EUltaTEKESOpetus- ja kulttuuriministeriöEuroopan sosiaalirahastoEuroopan aluekehitysrahastoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus