Tervetuloa MOPO-hankkeen sivuille! 


Laajan, MOPO-tutkimus- ja kehittämishankkeen tavoitteena on yhdessä nuorten kanssa kehittää heille kiinnostavia toimintatapoja hyvinvoinnin edistämiseen. MOPO lisää tietoa kutsuntaikäisten elämäntyylistä, hyvinvoinnista, liikkumisesta, informaatiokäyttäytymisestä ja kunnosta. MOPO toteutetaan monialaisessa yhteistyöverkostossa Oulun kaupungissa. 

Hankkeen tulokset ja raportit on koottu ylävalikon Tietopankkiin. 

Hanke toteutetaan monitieteellisen ja monialaisen toimijaverkon yhteistyönä. Päätoteuttajat ovat Oulun Diakonissalaitoksen Liikuntalääketieteellinen klinikka ja Oulun yliopisto. Oulun yliopistosta hankkeessa ovat mukana lääketieteen tekniikka, terveystieteiden laitos, tietotekniikan osasto sekä informaatiotutkimuksen ja kulttuuriantropologian oppiaineet. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat Oulun kaupungin liikuntapalvelut, Virpiniemen liikuntaopisto ja Puolustusvoimat.

Yhteydenotot:

professori Raija Korpelainen (etunimi.sukunimi (a) odl.fi)

 

 

 

 

 

 

Uutiset

15.03.2019
Vahva luontosuhde kannustaa nuoria liikkumaan
Tuoreen MOPO-tutkimuksen mukaan luontosuhteeseen kannattaa panostaa erityisesti nuorten osalta.
Lue lisää
29.11.2017
Vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus -kilpailun voitto MOPO-hankkeelle
Anna-Maiju Leinosen ja MOPO-tutkimusryhmän työ valittiin vuoden 2017 parhaaksi liikuntalääketieteen tutkimukseksi valtakunnallisilla liikuntalääketieteen päivillä Helsingissä.
Lue lisää
18.10.2017
Pelinkaltainen palvelu soveltuu hyvin nuorten miesten aktivointiin
MOPO:ssa testattiin pelinkaltaisen palvelun soveltuvuutta nuorten miesten liikkumisen, sosiaalisen aktiivisuuden ja hyvinvoinnin tukemiseen. Tutkimuksen mukaan liikkumiseen liittyvä tieto palvelussa oli kiinnostavaa ja motivoivaa tälle ryhmälle.
Lue lisää
 
  
 
Vipuvoimaa EUltaTEKESOpetus- ja kulttuuriministeriöEuroopan sosiaalirahastoEuroopan aluekehitysrahastoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus